A MEPÉK alapítvány oldala

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

KARKÖTŐ

Kórházak, neurológusok, epileptológusok,EEG laboránsok jelentkezését várjuk,az ország egész területéről akik EPILEPSZIA feliratú karkötőt adnának/osztanának/ ingyen a betegeiknek A karkötőt a Magyar Epilepsziával Élők Alapítványa biztosítaná. Jelentkezni Magyar Epilepsziával Élők Alapítványnál /Mészáros László/ 6351 Bátya Kossuth 62 címen vagy email :meszaros.laszlo@eboc.hu tel 9-től 17 ig 06 78 468 023

Mi a Purple nap?
Lila nap minden nap, mely összeköti az embereket, mint ahogy te az epilepszia tudatosító kezdeményezéseket, és eseményeket egész évben. A rendszer segítségével a Purple Day® alapítója, Cassidy Megan, mi ügyvédek és az epilepszia szervezetek szerte a világon, mi vagyunk ami lila, (és epilepszia tudatosság) az élvonalban az év 365 napján.
Epilepszia Világnap és a Purpleday Február 14- március 26 Miért Lila? Epilepszia figyelem az év 365 napján!
Lila (levendula) a nemzetközi szín képviseli az epilepszia tudatosságot, és mi szeretnénk, ha mindenki az egész világ tudná ezt. Ihlette Purple Day® - március 26. a nemzetközi epilepszia tudatosság napja, amit a - Purple day every day - segít. Indította az Anita Kaufmann Alapítvány, /Lila nap minden nap, ami összeköti az embereket/ Magyarországon az epilepszia tudatosító kezdeményezéseket és rendezvényeket egész évben Lila nap®, az alapítványunk és ezen belül is Kalász Láaszló és Mészáros László szervezi illetve koordinálja. 2008-ban kezdődött a " Purple Day®", a kilenc éves Cassidy Megan Nova Scotia, Kanada, Lila Day® egy alulról szerveződő kampány szentelt tudatosság növelése érdekében az epilepszia megismertetését, szolidaritás vállalását világszerte. Március 26-án, a világ minden táján arra kérnjük az embereket, hogy viseljen valami lilát és vigye a hírét az epilepsziának. 7 éves korában diagnosztizálták a kort CM nál. Cassidy motiválta saját küzdelmén át, hogy hozzanak létre egy nemzetközi napot az epilepszia tudatosságnak. Az ő célja az, hogy az emberek beszéljenek annak érdekében, hogy eloszlassák a mítoszokat és tévhiteket az epilepsziáról. Fontos hogy minden epilepsziával élő érezze hogy nincsenek egyedül.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1997-ben világméretű kampányt hirdetett az epilepszia és a körülötte elterjedt előítéletek ellen. A fő cél az, hogy szűnjön meg az epilepszia körüli homály és fogadják el mindenütt. A Nemzetközi Epilepsziaellenes Iroda (IBE) 1997. február 14-ére hirdette meg az epilepsziával élők első világnapját. Azért került e nap Szent Valentin napjára, mert ő nemcsak a szerelmesek mentora, de az epilepsziások védőszentje is. A legendák homályába vész, hogy az 5. századi hittérítő - aki többször is sikertelenül próbálta megtéríteni a mai Bajorországbeli Passau lakosságát, és ezért az Alpokban remeteként fejezte be életét - hogyan került kapcsolatba a szóban forgó betegségben szenvedőkkel, tény, hogy az epilepsziások Közép-Európa-szerte hozzá fohászkodtak. Ennek jeleként a mai Németország, Ausztria, Csehország és Magyarország egyes területein a betegek úgynevezett Bálint-keresztet hordtak a nyakukban. Több korabeli vértanút is így hívtak. Legkorábban, 270 táján, a római Valentinust végeztette ki II. Claudius császár, aki a legenda szerint nem nézte jó szemmel, hogy a hittérítő olyan fiatal férfiak házasságát szentesítette, akiknek ő azt, besorozhatóságuk miatt, megtiltotta. Nagyjából ugyanekkor élt az itáliai Terniben egy másik Bálint is, aki csodálatos gyógyításaival hívta fel magára a figyelmet, és a város kormányzójával való konfliktusa miatt kellett meghalnia. A három - egyaránt február 14-én ünnepelt - szent alakja a középkor évszázadai során eggyé olvadt a köztudatban, sőt a romantikus szerelemmel is ekkor került kapcsolatba a Bálint név. A WHO már nem csak két kormányszintű szervezettel, az IBE és az ILEA val együtt folytatja az epilepsziások orvosi ellátásának és társadalmi befogadásának javítására irányuló küzdelmet. Az epilepszia világnapját sajnos,a szerelmesek világnapja, ami piros szívekbe borítja a világot, és ezzel elnyomja, az epilepsziások ünnepét. 2008 ban Cassidy Megan gyermek létére felvállalta nyíltan a közössége és a világ előtt is hogy ő epilepsziával élő, és nem szégyelli. 2008 március 26 óta, március 26 a világon az epilepszia öntodatosság, az epilepszia melletti kiállás, és az epilepsziával élőkkel szolidaritást vállalók napja. Az Epilepsy Association of Nova Scotia, és a The Anita Kaufmann Foundation, felsorakozott a kislány mögé és, és a kezdeményezést felkariolta. Világméretű kampányuk során ünneplik már a világ több mint 120 országában a Purple day® azaz Lila napot. Sok országban törvényt illetve proklamációt fogadott el az adott ország törvényhozó testülete, országgyűlési képviselői az epilepszia öntudatosságról. Ma már több mint 120 országból csatlakoztak e kezdeményezéshez, és szervezik, valamint ünneplik a Purple Day® /Lila Nap/ ot . Sok közösségben,óvodákban, iskolákban, köztereken alapítványok, egyesületek, segítségével . Magyarországon is két nagykövet van a Purple Day® nek Kalász László elnök úr Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány,és Mészáros László alapító. A Magyar Epilepsziával Élők Alapítványának Tagjai, szimpatizánsai, nem tartanak külön rendezvényt február 14-én, de fakultatív módon mások esetleges rendezvényein résztvesznek. A Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány március 26-át az epilepszia öntudatosság napját ünnepli meg központilag, mert szebbnek, emberibbnek tarja. Ezért egész évben minden rendezvény a Lilanaphoz kötődik. Magyarországon a világ többi országához hasonlóan 1,5% a a lakosságnak epilepsziával élő. A gyermekpopuláció 20 % -a , és életében kb. minden második ember él át valamilyen epilepszia roham fajtát legalább egyszer. A világon számos híres ember élt e betegséggel Pl: Nagy Sándor, Julius Caesar, Napóleon, Van Gogh, Paganini, Csajkovszkij, Händel, Beethoven, Dante, Molier, Poe, Swift, Agatha Christie, Pascal, Nobel, Richard Burton. Külön érdekesség, hogy egyetlen híres magyar közéleti személy, vagy celeb sem vállalja fel e betegséget A Rendezvényeket , elismeri és támogatja a Magyar Epilepszia Liga, Magyar Epilepsziával Élők Alapítványa
EPILEPSZIA ELŐADÁSOK, RENDKÍVÜLI ÓRÁK, ELŐADÁSOK, FELVILÁGOSÍTÁSHOZ MINTA SEGÉD ANYAGOK, PLAKÁTOK,SZÓRÓLAPOK,MATRICÁK Az alapítvány székházának elérhetőségeinél igényelhetők ppt pps pdf formátumokban

Purple Day ambassador Purple Day ambassador www.PURPLE DAY.org A Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány Úgy döntött, hogy szép-szép dolog a Nemzetközi Epilepszia Ellenes Liga felhívása hogy minden év február 14-e legyen az epilepszia világnapja, és szívesen meg is ünnepeljük de, sajnos ezt a napot a Valentin nap ELNYOMJA, ELHOMÁLYOSÍTJA. Viszont az Alapítvány csatlakozott a Purple Day® / Lila Nap / mozgalomhoz. Hogy miért és, hogy megtudjuk mért ezt az emberibb ünnepet választottuk az alábbiakból megtudhatjuk: Egy iskolai felvilágosító óra után 2008-ban Cassidy Megan, egy fiatal Kanadai gyermek, úgy döntött nem hallgat tovább és kiállt az iskolatársai elé, az emberek elé. Elmondta azt, hogy ő bizony egy epilepsziával élő gyermek. - Elmondta hogyan él, -hogy ő is olyan hétköznapi ember, mint más, -hogy a görcsök minden embernél másmilyenek, -hogy ezért nem szégyelli magát, -hogy sem ő sem sorstársai nem fertőzőek, - hogy nem betegek, -hogy szeretné a hallgatás falát lerombolni, -hogy szeretné, ha ezután minden epilepsziával élő ember tudná nincs egyedül, és nem kell bezárkózni a magunk köré húzott falak mögé melyet mi húzunk fel, mert kirekesztenek és bántanak minket az úgymond „egészségesekből állók közösségei” . Arra kért mindenkit legyen epilepsziával élő, vagy hozzátartozó, vagy csak egy ember aki nem fél az epilepsziától, aki szimpatizál velünk, hogy minden év március 26-án öltözzön valami lilába, vagy tegyen fel egy lila kiegészítőt, vagy egyszerűen tűzzön ki egy lila szalagot. Így és erre kérte az embereket világszerte az epilepsziával kapcsolatos öntudatosság növelésére. Segíteni akart a maga módján. Felfigyelt erre az Epilepsy Association of Nova Scotia, és a The Anita Kaufmann Foundation. Ezek a szervezetek felsorakoztak a kezdeményezés mögé és segítettek ezt a világban elterjeszteni. Ma már több mint 120 országból csatlakoztak e kezdeményezéshez, és szervezik valamint ünneplik a Purple Day® /Lila Nap/ ot sok közösségben,óvodákban, iskolákban, köztereken alapítványok, egyesületek, segítségével . Sok országban több helyen is. Magyarországon is két nagykövete van a Purple Day® nek. Magyarországon Több, mint 11városban számtalan kis közösség tűzte ki a lila szalagot és tartottak különböző közös programokat március 26-án. A Magyar Epilepsziával Élők Alapítványának főszervezésében így van ez minden évben most már, és minden évben gazdagabb programokkal és több helyszínen ünnepeljük az epilepszia öntudatosságot, és az epilepsziával élők melletti kiállást, szolidaritást. PURPLE DAY 2012 Lila nap "2.0" * 2012. április 30. * 10:00 - 21:00 Az idei Lila Nap, tavaszi rendezvény sorozatának zárásaként minden barátommal akik velem dolgoztak és azokkal akik támogattak ebben a kezdeményezésben megünnepeltük egy kerti mulatság keretében a Lila Napot! Vártunk tehát mindenkit aki közösséget vállal az epilepsziával élőkkel. A helyszín Szentlőrinc volt Részletek az alapítvány facebook oldalán Bográcsban főztünk, grilleztünk közösen, Részvételi feltétel volt, valami lila viselése. Kalász László - Mészáros László Purple Day Ambassadorok Lila nap "3.0" Túra * 2012. április 21. * 9:00 - 23:30 ”LILA NAP TÚRA”” 2012 04 21. INDULÁS: Pécs vasútállomásnál lévő autóbusz pályaudvarról 9óra 35 perckor induló 34SZ autóbusszal /gyülekező 9órától ugyanitt/ az állatkertig innen gyalog folytatjuk utunkat a Flóra-pihenőhöz , majd vissza a Dömör kapuhoz és tovább a Sárga... sávon haladunk érintve a Hamedli és Lenke-pihenőket. Itt irányt váltunk és a Zöld-négyzetet követve megtekintjük az Ilonka-pihenőt és a Francia emlékművet. Utunk következő állomása a Balázs-pihenő és a Tettye –téri romok. Itt rendezvények várnak bennünket a Föld-napja alkalmából,de egyénileg meglehet látogatni a mésztufa barlangot, a víz kereket, a Havi-hegyi templomot. A 33sz autóbusszal juthatunk vissza a vasútállomásra, vagy gyalog, amit ha, van erőtök csak ajánlani tudok. A túra-/ vezetett túra/, együtt haladunk túratársainkat megvárva! A túra teljes távon kiépített túra úton, szintesen és lejtősön halad. Könnyen teljesíthető, de a kényelmes cipő és az időjárásnak megfelelő ruházat ajánlott! A túrán mindenki saját felelősségére indul, PURPLE DAY 2011 Mivel a jövő évre, a célunk, hogy a Purple Day 2011 még nagyobb legyen!. Különösen nagy szükség van a helyi iskolák és a vállalkozások szervezésére, hogy tartsanak lila március 26-át - és mi szívesen állunk a segítségére. Mi is szívesen támogatjuk Önt minden Lila nap esemény (ek)ben mely érdekli, hogy készül. http://purpleday.org/ideas.php. A listát a rendezvény ötletekkel megtaláljaaz alábbi weblapon, kérjük, látogasson el http://purpleday.org/ideas.php. Köszönjük, hogy támogatja Purple Day! Bízunk benned, hogy sikeresen dolgoznunk együtt. Mellékelten megtalálja a elismerésről szóló bizonyítvány. Best Regards, Üdvözlettel, Michelle Caplan Michelle Caplan Partnership Executive Partnerség ügyvezető The Anita Kaufmann Foundation Az Anita Kaufmann Alapítvány Global Sponsor of Purple Day Globális szponzora Purple nap A felhatalmazás innen letölthető!! Az alábbi levél magáért beszél. Nem is akarom kommentálni. MEG KELL, HOGY JEGYEZZEM MINT ALAPÍTÓ KEZDEMÉNYEZNI FOGOM A KURATÓRIUMNAK, HOGY ETTŐL FÜGGETLENÜL, MI MINDEN ÉVBEN TARTSUK MEG MÁRCIUS 26.ÁN A PURPLE DAYT, MINT AZT ALAPSZABÁLYUNK ELŐ IS ÍRJA. A PURPLE DAY VAGY LILA NAP MA A LEGNAGYOBB EPILEPSZIA ÜNNEP MELYET A VILÁGON MEGTARTANAK ÉS EZT MINDEN SZERVEZET TUDJA, LEGYEN AZ SZAKMAI, AVAGY CIVIL. PURPLEDAY = LILANAP !!!! A LEGNAGYOBB EPILEPSZIA ÜNNEP A VILÁGON! "EPILEPSZIÁVAL ÉLŐ VAGY? NEM VAGY EGYEDÜL!" a 2012 -es Lila nap programtervezete!! Kedves Barátaink! Elkészült a Lila nap azaz a Purple.Day programtervezete2012-re. Melyet sajtótájékoztatón fogunk ismertetni a helyi és országos médiának. Központi rendezvények Pécsen , ... rendkívüli iskolai osztályfőnöki órákkal kezdődik, majd városnézés idegenvezetéssel, beszélgetések az epilepsziások életéről követ, amit este utcabál zár. Ezzel még nem lesz vége hisz április elején folytatjuk a lila napot egy lila túrával egy könnyített pár km-es túra a Mecsekben lesz, ahol mindenki kap egy szemetes zsákot és útközben gyűjtjük a szemetet is! Mindkét rendezvény nagy média esemény is lesz egyben. a városnézésről és a túráról is a résztvevők névre szóló emléklapot fognak kapni!!!! A rendezvényeken mindenki adakozhat az alapítványnak is . Ezek a rendezvények az ország több nagyvárosában is megrendezésre kerülnek! Még korlátozott számban várunk szponzorokat reklám lehetőségeket biztosítunk! Purple Day ... PROKLAMÁCIÓ Dr SEMJÉN ZSOLT miniszterelnök helyettes úr aláírása előtt A tervezet proklamáció, aláírás előtt A Magyar Epilepsziával Élők Alapítványa 2010-től csatlakozik a kezdeményezéshez! Alapította 2008-ban, a kilenc éves Megan Cassidy, Nova Scotia, (Kanada), segítségével az Association of Nova Scotia, nemzetközi szintre emelt egy helyi erőfeszítést Epilepsziával kapcsolatos öntudatosság növelésére kérte az embereket világszerte.. Március 26-án, az embereket szerte a világon arra kérik, hogy egy lila kokárdát, szalagot viseljenek, vagy valami lila ruhaneműt! Miért? Az Epilepszia több mint 50 millió embert érint szerte a világon. Ez több mint a sclerosis multiplex, bénulás, izomsorvadás és a Parkinson-kór együttesen. Miért lila? Mert a levendula a nemzetközi színe az epilepsziának. Cassidy története Szia, a nevem Cassidy Megan. Én kilenc éves vagyok, és már epilepsziás. Elkezdtem a „Purple day®”- t! Mert szerettem volna elmondani mindenkinek, hogy epilepsziás vagyok, hogy a görcsök mindenkinél másmilyenek, és hogy az epilepsziás emberek olyan hétköznapi emberek, mint mindenki más. Én is el akartam mondani, mint epilepsziás, és tudatni a többi epilepsziással, hogy nincsenek egyedül. Mielőtt elkezdtem a „Purple Day®”-t, féltem, hogy az embereknek, kinevetik az én epilepsziám, mert úgy gondoltam, hogy szórakoztató lenne rám nézve, gyerekesnek nézték volna!. Miután a Epilepsy Association of Nova Scotia egy előadást tartott az osztályomban, az iskolában, akkor én is elkezdtem beszélni a többi gyerekkel az epilepsziáról és a rohamaimról. Ekkor úgy döntöttem, hogy szóvivője leszek az epilepsziás gyermekeknek. Ha nem vagyok az iskolában vagy nem dolgozóm a „Purple Day”-en, akkor egy nagyon virgonc lány vagyok. Szereplek egy pár reklámban, és egy vezető filmben is szerepeltem az Atlanti Filmfesztiválon Szóval, én is egy átlagos gyerek vagyok, én is szeretek játszani a szabadban a barátaimmal, sokat futkosni stb. Kedvenc időtöltésem a családommal együtt lenni. . Most, hogy tudunk pár dolgot rólam, én azt szeretném, hogy többet tudjanak meg rólad is! Nefélj elmondani azt, hogy epilepsziás vagy.

Csatlakozz a„Purple Day”-hez! És ne feledd – viselj lilát március 26-án, hogy támogassuk az epilepszia öntudatosságot! Megérdemli minden epilepsziás hogy szolidárisak legyünk velük! 2010-ben a Purple day a világ legnagyobb epilepsziás mozgalmává vált! Örülünk , hogy csatlakoztunk, és követnek is jelöltettük magunkat, mert szívesen szerveznénk nagyban országos szinten is e napot!!

Keresés a honlapon